Gesztenyés piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek kristálycukor
- 9 ek liszt
- 1 mk szódabikarbóna
Krémhez:
- 10 dkg margarin
- 3 ek porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag gesztenyemassza
- 2 ek rum
Hab bevonat:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 18 dkg kristálycukor
Csokimáz:
- 8 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- 2 ek tej
- 2 ek búzakeményítő (liszt is jó)
Tészta kenéséhez
- baracklekvár
Elkészítése:
Nyolc tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, azzal is verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük hozzá. A liszttel összekeverjük a szódaport, és óvatosan a habhoz keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Hűtjük.
Krém készítése:
10 dkg vajat 3 ek. porcukorral, 1 egész tojással jó habosra keverünk. Beleteszünk 1 csomag gesztenyemasszát és 2 ek. rumot. Az egészet jól kikeverjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk, mindkét oldalát baracklekvárral megkenjük és megtöltjük a krémmel. Rátesszük a másik lapot.
Elkészítjük a habbevonatot. 3 tojás fehérjét 18 dkg kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verjük és gyorsan a tészta tetejére kenjük.
Tetejére csokimázat készítünk:
2 kanál tejben megolvasztjuk a 8 dkg vajat. A cukrot, a kakaót és a keményítőt összekeverjük és az olvasztott vajhoz adjuk. Simára keverjük, sűrűsödésig összemelegítjük. ( Nem szabad forralni!) Ezzel öntjük le a habot.
Tipp:
Mielőtt a tojásfehérjét a gőz fölé tennénk, verjük fel kemény habbá, tegyük bele a cukrot és csak utána tegyük fel a gőzre.Mindig kristálycukorral készítsük, nem lesz folyós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

