Gesztenyés muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 1 dl olaj
- fél dl rum
- 1 dl kefír, de natúr joghurt is jó
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 2 kk szódabikarbóna
Tetejére:
- habtejszín
Díszítés:
- tortadara
- cukorgyöngy
- cukorvirág
Elkészítése:
A muffin formák mélyedéseibe muffin papírt teszünk. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a lereszelt gesztenyemasszával, az olajjal, rummal és a kefirrel.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. Az így kapott masszát a muffin formákba töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Amíg sül felverjük kemény habbá a habtejszínt és a teljesen kihűlt muffinra tesszük és díszítjük ízlés szerint.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.