Gesztenyés krémes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - pici só
- 3 ek víz
Töltelék:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- 3 evőkanál darált dió vagy mandula
- 1 cs sütőpor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
Krém:
- fél liter tej
- 2 cs vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk. Mind a kettőt kinyújtjuk, és az egyiket megsütjük a tepsi hátulján.
A másikat sületlenül a tepsi aljába helyezzük. A töltelékhez a sárgákat kikeverjük a cukorral, gesztenyével és a darált dióval vagy mandulával, sütőporral , majd beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot is. A nyers tésztára öntjük a krémet. 200 fokos sütőben megsütjük rövid idő alatt.
Közben míg megsül a pudingot elkészítjük a leírásnak megfelelően, és ha kihűlt hozzákeverjük a margarint is. Ezt a krémet a megsült alap-és kakaós tésztára simítjuk, majd erre tesszük a legelőször kisütött lapot. A tetejét meghinthetjük porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

