Gesztenyés krémes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici só
- 3 ek víz
Töltelék:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- 3 evőkanál darált dió vagy mandula
- 1 cs sütőpor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
Krém:
- fél liter tej
- 2 cs vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk. Mind a kettőt kinyújtjuk, és az egyiket megsütjük a tepsi hátulján.
A másikat sületlenül a tepsi aljába helyezzük. A töltelékhez a sárgákat kikeverjük a cukorral, gesztenyével és a darált dióval vagy mandulával, sütőporral , majd beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot is. A nyers tésztára öntjük a krémet. 200 fokos sütőben megsütjük rövid idő alatt.
Közben míg megsül a pudingot elkészítjük a leírásnak megfelelően, és ha kihűlt hozzákeverjük a margarint is. Ezt a krémet a megsült alap-és kakaós tésztára simítjuk, majd erre tesszük a legelőször kisütött lapot. A tetejét meghinthetjük porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »