Gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • pici só
  • 3 ek víz

Töltelék:

  • 5 db tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 3 evőkanál darált dió vagy mandula
  • 1 cs sütőpor
  • 5 db tojás habja

Krém:

  • fél liter tej
  • 2 cs vaníliás puding
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk. Mind a kettőt kinyújtjuk, és az egyiket megsütjük a tepsi hátulján.

A másikat sületlenül a tepsi aljába helyezzük. A töltelékhez a sárgákat kikeverjük a cukorral, gesztenyével és a darált dióval vagy mandulával, sütőporral , majd beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot is.  A nyers tésztára öntjük a krémet. 200 fokos sütőben megsütjük rövid idő alatt.
Közben míg megsül a pudingot elkészítjük a leírásnak megfelelően, és ha kihűlt hozzákeverjük a margarint is. Ezt a krémet a megsült alap-és kakaós tésztára simítjuk, majd erre tesszük a legelőször kisütött lapot. A tetejét meghinthetjük porcukorral.