Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés karika recept

Gesztenyés karika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin
    • 35 dkg liszt
    • 1 dl víz
    • 1 evőkanál ecet
    • 25 dkg mirelit gesztenyemassza
    • liszt a nyújtáshoz, szóráshoz
    • kevés margarin a tepsi kenéshez

    Elkészítése:

    A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval, hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Jól összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, egy napra folpackba tekerve hűtőbe tesszük.

    Másnap kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, a tésztát pedig lisztezett deszkán kb. 5 mm vékonyra elnyúltjuk. Kb. 6-7 cm-es négyzeteket vágunk, és mindegyik közepébe teszünk egy kis kupac gesztenyemasszát. Átlósan felgöngyöljük, meghajlítva, a két végét összenyomva alakítjuk ki a karika formát. Így rakosgatjuk kikent, liszttel szórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsire.

    Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.

    Tipp:

    A gesztenyemasszát szaporíthatjuk, ha 10 dkg margarinnal kihabosítjuk, és darabolt mazsolát keverünk hozzá.

    A gesztenyés karika kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 374 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 39 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá