Gesztenyés hókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek natúr joghurt
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek rum
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- a szóráshoz porcukor
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert fehérje
- mandula vagdalék a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a habtejszínt felverjük keményre, majd a gesztenye masszát is belekeverjük a rummal, vaníliás cukorral, majd az olvasztott vajat is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, széleit felvert tojásfehérjével , majd a töltelékből teszünk rá, ellapítjuk, majd feltekerjük. Figyeljünk rá, hogy, hogy ahol a hajtás keletkezik az alulra kerüljön, és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kifliket, megkenjük a tetejüket is tojásfehérjével, majd megszórjuk vágott mandulával. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »