Gesztenyés hókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek natúr joghurt
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek rum
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- a szóráshoz porcukor
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert fehérje
- mandula vagdalék a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a habtejszínt felverjük keményre, majd a gesztenye masszát is belekeverjük a rummal, vaníliás cukorral, majd az olvasztott vajat is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, széleit felvert tojásfehérjével , majd a töltelékből teszünk rá, ellapítjuk, majd feltekerjük. Figyeljünk rá, hogy, hogy ahol a hajtás keletkezik az alulra kerüljön, és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kifliket, megkenjük a tetejüket is tojásfehérjével, majd megszórjuk vágott mandulával. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »