Gesztenyés hókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek natúr joghurt
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek rum
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- a szóráshoz porcukor
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert fehérje
- mandula vagdalék a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a habtejszínt felverjük keményre, majd a gesztenye masszát is belekeverjük a rummal, vaníliás cukorral, majd az olvasztott vajat is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, széleit felvert tojásfehérjével , majd a töltelékből teszünk rá, ellapítjuk, majd feltekerjük. Figyeljünk rá, hogy, hogy ahol a hajtás keletkezik az alulra kerüljön, és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kifliket, megkenjük a tetejüket is tojásfehérjével, majd megszórjuk vágott mandulával. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »