Gesztenyés-habos őzgerinc recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg vaj
- 2 ek rum
- 20 dkg porcukor
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a porcukorral, a vajjal és a rummal összedolgozzuk.Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük és a gesztenyemasszát belenyomkodjuk.
A krémhez a porcukrot a vajjal kikeverjük és hozzáadjuk a tejszínt is(nem kell felverni). A krémet rásimítjuk a gesztenyére, majd hűtőbe tesszük. 3 óra múlva, amikor megdermedt, lehúzzuk róla a fóliát és tejszínhabbal díszítjük a tetejét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.