Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-diós kifli recept

Gesztenyés-diós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • fél cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 ek joghurt
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 1 cs gesztenyemassza
    • kevés rum

    Tetejére:

    • vagdalt dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy órát pihentetem.
    Pihentetés után a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtom. A legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom. 1 tojás fehérjét kicsit felvertem és a kiszúrt tésztákat körbe kentem, közepébe a rummal elkever gesztenyét tettem, majd kiflikké sodortam. Sütőpapiros tepsibe tettem a kifliket tojás fehérjével megkentem és vagdalt dióval megszórtam. 180 fokos sütőben halvány barnára sütöttem.Porcukorral meghintettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá