Gesztenyés-diós kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- fél cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek joghurt
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 1 cs gesztenyemassza
- kevés rum
Tetejére:
- vagdalt dió
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy órát pihentetem.
Pihentetés után a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtom. A legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom. 1 tojás fehérjét kicsit felvertem és a kiszúrt tésztákat körbe kentem, közepébe a rummal elkever gesztenyét tettem, majd kiflikké sodortam. Sütőpapiros tepsibe tettem a kifliket tojás fehérjével megkentem és vagdalt dióval megszórtam. 180 fokos sütőben halvány barnára sütöttem.Porcukorral meghintettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.