Gesztenyés-diós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • fél cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek joghurt
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 1 cs gesztenyemassza
  • kevés rum

Tetejére:

  • vagdalt dió
  • 1 tojás fehérje

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy órát pihentetem.
Pihentetés után a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtom. A legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom. 1 tojás fehérjét kicsit felvertem és a kiszúrt tésztákat körbe kentem, közepébe a rummal elkever gesztenyét tettem, majd kiflikké sodortam. Sütőpapiros tepsibe tettem a kifliket tojás fehérjével megkentem és vagdalt dióval megszórtam. 180 fokos sütőben halvány barnára sütöttem.Porcukorral meghintettem.