Fűszeres-mandulás keksz recept

Hozzávalók 30 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg darált mandula
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt gyömbér
- 1/2 tk szerecsendió
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 mézeskalács fűszerkeverék
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 20 dkg méz
- 8 dkg vaj
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom, és a narancs reszelt héját.
Ezután keverjük alaposan össze.
Egy lábosba tegyük bele a mézet, és a vajat, majd alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk fel. Amikor teljesen felolvadt vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a narancs, és citrom levét.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük alaposan össze. (egy keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverjünk hozzá)
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippentsünk le diónyi darabokat, és formázzuk golyóvá. Ezután helyezzük a sütőpapírra egymástól távolabb a golyókat, és az ujjunkkal lapítsuk le őket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 perc alatt szép világos színűre.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kekszeket, majd hűtsük ki egészen.
Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »