Fűszeres-mandulás keksz recept

Hozzávalók 30 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg darált mandula
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt gyömbér
- 1/2 tk szerecsendió
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 mézeskalács fűszerkeverék
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 20 dkg méz
- 8 dkg vaj
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom, és a narancs reszelt héját.
Ezután keverjük alaposan össze.
Egy lábosba tegyük bele a mézet, és a vajat, majd alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk fel. Amikor teljesen felolvadt vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a narancs, és citrom levét.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük alaposan össze. (egy keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverjünk hozzá)
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippentsünk le diónyi darabokat, és formázzuk golyóvá. Ezután helyezzük a sütőpapírra egymástól távolabb a golyókat, és az ujjunkkal lapítsuk le őket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 perc alatt szép világos színűre.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kekszeket, majd hűtsük ki egészen.
Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »