Fügés likőrös pitekrémes recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 1 csomag likőrkrémpor (jó hozzá a vaníliás is, de akkor keverjünk bele
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőrt 2-3 evőkanállal.Ennek hiányában bármilyen színben el nem térő likőr.)
- 4 dl hideg tej
- 2 evőkanállal fügelekvár
- 3 db szép füge
- 10 dkg fehércsoki (gőz felett felolvasztva 2 ek. olajjal)
- vagdalt zöld pisztácia (a díszítéshez)
Elkészítése:
A tésztát összedolgozzuk egy dagasztógéppel, és hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csavarva.
Egy 24 cm átmérőjű piteformát kikenünk vajjal, és a kinyújtott tésztával kibéleljük. Megszurkáljuk az alját villával, és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a fügelekvárral. A tejjel elkevert likőrkrémporból robotgéppel kemény krémet keverünk, majd megtöltjük a tésztát.
A fügéket cikkekre vágjuk, a csokiba mártjuk, és lefagyasszuk a hűtőbe, de csak 1-2 percig. Ha a csoki megkötött, akkor beleültetjük őket a krémbe. Tetszés szerinti mennyiséget. Pisztáciával megszórjuk. Lehűtjük, majd kivesszük a formából, aminek az alja kivehető, csak ilyet használjunk. Szeleteljük, mint a tortát.
Tipp:
A fügekedvelőknek ünnepi finomság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »