Fügés likőrös pitekrémes recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 1 csomag likőrkrémpor (jó hozzá a vaníliás is, de akkor keverjünk bele FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőrt 2-3 evőkanállal.Ennek hiányában bármilyen színben el nem térő likőr.)
- 4 dl hideg tej
- 2 evőkanállal fügelekvár
- 3 db szép füge
- 10 dkg fehércsoki (gőz felett felolvasztva 2 ek. olajjal)
- vagdalt zöld pisztácia (a díszítéshez)
Elkészítése:
A tésztát összedolgozzuk egy dagasztógéppel, és hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csavarva.
Egy 24 cm átmérőjű piteformát kikenünk vajjal, és a kinyújtott tésztával kibéleljük. Megszurkáljuk az alját villával, és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a fügelekvárral. A tejjel elkevert likőrkrémporból robotgéppel kemény krémet keverünk, majd megtöltjük a tésztát.
A fügéket cikkekre vágjuk, a csokiba mártjuk, és lefagyasszuk a hűtőbe, de csak 1-2 percig. Ha a csoki megkötött, akkor beleültetjük őket a krémbe. Tetszés szerinti mennyiséget. Pisztáciával megszórjuk. Lehűtjük, majd kivesszük a formából, aminek az alja kivehető, csak ilyet használjunk. Szeleteljük, mint a tortát.
Tipp:
A fügekedvelőknek ünnepi finomság.