Francia túrós pite recept

Hozzávalók:
Tészta
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél dl tej
- 12 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék
- fél kiló túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája +2 fehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- ízlés szerin cukor aszalt gyümölcs összevágva
Krém
- 1 csomag vaníliás puding
- 2-3 kanál cukor
- 0,5 l tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom 1/3 részét félre teszem ebből rácsok lesznek a tetejére. A nagyobbik rész tésztát kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem. Erre ráteszem a kikevert túrókrémet. A túrót a hozzávalókkal összekeverem, a tojást kemény habbá verem, 2 kanál cukorral és a túróval összekeverem. Ezt a tepsibe lévő lapra teszem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, és még melegen a túrókrémre simítom. A maradék tésztát kinyújtom és vékony csíkokat vágok belőle és a tésztát berácsozom. 180fokon 35-40 percig sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »