Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia krémes cupcake (mini torta) recept

Francia krémes cupcake (mini torta)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához (12 db)

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 18 dkg finomliszt
    • 0.75 dl tej
    • 0.75 dl napraforgó olaj
    • 6 g sütőpor

    A krémhez:

    • 1 csomag főzős vaníliás puding (de bármilyen más is lehet)
    • 4 dl tej
    • cukor ízlés szerint

    A díszítéshez

    • 3 dl habtejszín (hideg)
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Karamell szósz:

    • 12.5 dkg cukor
    • 2 ek víz
    • 75 ml habtejszín
    • 2.5 dkg vaj
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből 2 dkg cukorral kemény habot verünk.

    A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, és habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a tejet és az étolajat, és simára keverjük.

    A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval összekeverjük, majd a tojássárgás masszához szitáljuk. Az egészet csomómentesre keverjük.

    Végül hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is. Az így kapott masszát egyenlően szétosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben.

    175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsülnek. Rácsra szedjük őket, és megvárjuk, míg kihűlnek.

    Amíg sülnek, elkészítjük a krémet Megfőzzük a pudingot. (Bármit lehet bele tenni, gyümölcs, dió, kókusz, stb…)

    Ha a krém és a muffinok is kihűltek, összeállítjuk a tortácskákat: a muffin tetejét levágjuk, közepüket pedig egy kiskanállal kikapargatjuk. Ide töltjük be a vaníliás főzött krémet.A karamell szósz elkészítése:Tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet.

    Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Tartsuk szemmel, nehogy túl sötét legyen!)

    Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.

    Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.

    Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.

    A hideg tejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük. A habot habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele, vagy egy kanállal a sütik tetejére halmozzuk.

    Az elkészült cupcake-ek tetejére karamellszószt csorgatunk, és megszórjuk vajkaramella darabkákkal. (12 db lesz belőle.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá