Francia krémes cupcake (mini torta) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához (12 db)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 18 dkg finomliszt
- 0.75 dl tej
- 0.75 dl napraforgó olaj
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 1 csomag főzős vaníliás puding (de bármilyen más is lehet)
- 4 dl tej
- cukor ízlés szerint
A díszítéshez
- 3 dl habtejszín (hideg)
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Karamell szósz:
- 12.5 dkg cukor
- 2 ek víz
- 75 ml habtejszín
- 2.5 dkg vaj
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből 2 dkg cukorral kemény habot verünk.
A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, és habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a tejet és az étolajat, és simára keverjük.
A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval összekeverjük, majd a tojássárgás masszához szitáljuk. Az egészet csomómentesre keverjük.
Végül hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is. Az így kapott masszát egyenlően szétosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben.
175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsülnek. Rácsra szedjük őket, és megvárjuk, míg kihűlnek.
Amíg sülnek, elkészítjük a krémet Megfőzzük a pudingot. (Bármit lehet bele tenni, gyümölcs, dió, kókusz, stb…)
Ha a krém és a muffinok is kihűltek, összeállítjuk a tortácskákat: a muffin tetejét levágjuk, közepüket pedig egy kiskanállal kikapargatjuk. Ide töltjük be a vaníliás főzött krémet.A karamell szósz elkészítése:Tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet.
Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Tartsuk szemmel, nehogy túl sötét legyen!)
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.
Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.
A hideg tejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük. A habot habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele, vagy egy kanállal a sütik tetejére halmozzuk.
Az elkészült cupcake-ek tetejére karamellszószt csorgatunk, és megszórjuk vajkaramella darabkákkal. (12 db lesz belőle.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »