Francia krémes cupcake (mini torta) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához (12 db)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg cukor
- 18 dkg finomliszt
- 0.75 dl tej
- 0.75 dl napraforgó olaj
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 1 csomag főzős vaníliás puding (de bármilyen más is lehet)
- 4 dl tej
- cukor ízlés szerint
A díszítéshez
- 3 dl habtejszín (hideg)
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Karamell szósz:
- 12.5 dkg cukor
- 2 ek víz
- 75 ml habtejszín
- 2.5 dkg vaj
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből 2 dkg cukorral kemény habot verünk.
A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, és habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a tejet és az étolajat, és simára keverjük.
A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval összekeverjük, majd a tojássárgás masszához szitáljuk. Az egészet csomómentesre keverjük.
Végül hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is. Az így kapott masszát egyenlően szétosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben.
175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsülnek. Rácsra szedjük őket, és megvárjuk, míg kihűlnek.
Amíg sülnek, elkészítjük a krémet Megfőzzük a pudingot. (Bármit lehet bele tenni, gyümölcs, dió, kókusz, stb…)
Ha a krém és a muffinok is kihűltek, összeállítjuk a tortácskákat: a muffin tetejét levágjuk, közepüket pedig egy kiskanállal kikapargatjuk. Ide töltjük be a vaníliás főzött krémet.A karamell szósz elkészítése:Tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet.
Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Tartsuk szemmel, nehogy túl sötét legyen!)
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.
Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.
A hideg tejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük. A habot habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele, vagy egy kanállal a sütik tetejére halmozzuk.
Az elkészült cupcake-ek tetejére karamellszószt csorgatunk, és megszórjuk vajkaramella darabkákkal. (12 db lesz belőle.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

