Francia krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs mélyhűtött leveles,vajas tészta
- 2 cs vaníliás puding
- 1 l tej
- 10 dkg cukor
- 3 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 5 ek cukor
- fél l habtejszín
- 3 dkg porcukor
A felső lapra:
- 10 dkg porcukor
- 3 ek langyos víz
- 2 ek cukor
Elkészítése:
Ha a tészta kiengedett akkor ketté vágom, vékonyra kinyújtom, kb 30*35 cm-es téglalapra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.
A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben 10 dkg cukorral. A tojásfehérjét felverjük 3 ek cukorral és a még meleg pudinghoz keverjük.
A habtejszínt is felverjük keményre. Ha a lapok és a puding is kihűlt akkor elkezdhetjük összeállítani a süteményt.
Az egyik lapra rákenjük a pudingos krémet, majd erre a felvert habtejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejére mázat készítünk.
2 ek cukrot karamellizálunk, felengedjük 3 ek vízzel, majd ha levettük a gázról akkor hozzáadjuk a porcukrot.
A sütemény tetejére simítjuk, és hagyjuk megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

