Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia krémes recept

Francia krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 cs mélyhűtött leveles,vajas tészta
    • 2 cs vaníliás puding
    • 1 l tej
    • 10 dkg cukor
    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 5 ek cukor
    • fél l habtejszín
    • 3 dkg porcukor

    A felső lapra:

    • 10 dkg porcukor
    • 3 ek langyos víz
    • 2 ek cukor

    Elkészítése:

    Ha a tészta kiengedett akkor ketté vágom, vékonyra kinyújtom, kb 30*35 cm-es téglalapra.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.

    A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben 10 dkg cukorral. A tojásfehérjét felverjük 3 ek cukorral és a még meleg pudinghoz keverjük.

    A habtejszínt is felverjük keményre. Ha a lapok és a puding is kihűlt akkor elkezdhetjük összeállítani a süteményt.

    Az egyik lapra rákenjük a pudingos krémet, majd erre a felvert habtejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejére mázat készítünk.

    2 ek cukrot karamellizálunk, felengedjük 3 ek vízzel, majd ha levettük a gázról akkor hozzáadjuk a porcukrot.

    A sütemény tetejére simítjuk, és hagyjuk megdermedni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá