Francia krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 cs mélyhűtött leveles,vajas tészta
  • 2 cs vaníliás puding
  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 darab tojás fehérje
  • 5 ek cukor
  • fél l habtejszín
  • 3 dkg porcukor

A felső lapra:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek langyos víz
  • 2 ek cukor

Elkészítése:

Ha a tészta kiengedett akkor ketté vágom, vékonyra kinyújtom, kb 30*35 cm-es téglalapra.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.

A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben 10 dkg cukorral. A tojásfehérjét felverjük 3 ek cukorral és a még meleg pudinghoz keverjük.

A habtejszínt is felverjük keményre. Ha a lapok és a puding is kihűlt akkor elkezdhetjük összeállítani a süteményt.

Az egyik lapra rákenjük a pudingos krémet, majd erre a felvert habtejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejére mázat készítünk.

2 ek cukrot karamellizálunk, felengedjük 3 ek vízzel, majd ha levettük a gázról akkor hozzáadjuk a porcukrot.

A sütemény tetejére simítjuk, és hagyjuk megdermedni.