Főve sült túrós tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- 0,5 dl tej
Továbbá:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1/2 liter tej
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 5 dkg mazsola
- 1 dl tejföl
- 2 ek búzadara
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztből,a tojásokból és 1/2 dl tejből tésztát gyúrunk. Jó vékonyra kinyújtjuk, majd hagyjuk szikkadni míg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük,egy rövid ideig állni hagyjuk. A kinyújtott tésztánkat olvasztott vajjal lekenjük,a tölteléket rákenjük, majd feltekerjük.
Egy tepsit vajjal kikenünk és tekercset rátesszük,majd olvasztott vajjal lekenjük. A tejet a vaníliás cukorral kikeverjük és a tekercsre öntjük. 180 fokra melegített sütőben addig sütjük, míg a tejet teljesen felszívja.
Tipp:
Sütés közben egy fóliát tettem a tekercsre, hogy meg ne égjen. A tekercs jól megnőtt, finom lett.
Melegen kínáljuk,porcukorral meghintve. A sütés ideje majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »