Főve sült túrós tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- 0,5 dl tej
Továbbá:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1/2 liter tej
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 5 dkg mazsola
- 1 dl tejföl
- 2 ek búzadara
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztből,a tojásokból és 1/2 dl tejből tésztát gyúrunk. Jó vékonyra kinyújtjuk, majd hagyjuk szikkadni míg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük,egy rövid ideig állni hagyjuk. A kinyújtott tésztánkat olvasztott vajjal lekenjük,a tölteléket rákenjük, majd feltekerjük.
Egy tepsit vajjal kikenünk és tekercset rátesszük,majd olvasztott vajjal lekenjük. A tejet a vaníliás cukorral kikeverjük és a tekercsre öntjük. 180 fokra melegített sütőben addig sütjük, míg a tejet teljesen felszívja.
Tipp:
Sütés közben egy fóliát tettem a tekercsre, hogy meg ne égjen. A tekercs jól megnőtt, finom lett.
Melegen kínáljuk,porcukorral meghintve. A sütés ideje majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »