Foszlós- mazsolás kalács recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Elkészítése:
A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük, belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kevés tejjel elvegyítjük, kevés liszttel meghintjük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk.
Meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. A puha vajat, a tojásokat és a maradék tejet a tésztához adjuk, majd robotgép gyúrópálcájával simára összedolgozzuk. Letakarva további 30 percig kelesztjük.
A mazsolát a tésztába gyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, és rudakká sodorjuk. Összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Letakarva további kb. 15 percig kelesztjük.
A kalácsot a habtejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.