Forgácsfánk recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
- 25 dkg sima liszt
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál rum
- fél citrom reszelt héja
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A liszttel elkeverjük a cukrot és a citrom héját, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Kb. 30 percig pihentetjük.
Enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk, majd mindegyik közepét bevágjuk. Így is lehet hagyni, de az egyik csücskét át is húzhatjuk a lyukon.
Az olajat felforrósítjuk, majd középforróra visszavesszük és kisütjük a derelyéket.
Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk, lekvárral kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.