Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forgácsfánk recept

Forgácsfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 25 dkg sima liszt
    • 1 evőkanál kristálycukor
    • 1 evőkanál rum
    • fél citrom reszelt héja
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A liszttel elkeverjük a cukrot és a citrom héját, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Kb. 30 percig pihentetjük.

    Enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk, majd mindegyik közepét bevágjuk. Így is lehet hagyni, de az egyik csücskét át is húzhatjuk a lyukon.

    Az olajat felforrósítjuk, majd középforróra visszavesszük és kisütjük a derelyéket.

    Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk, lekvárral kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá