Forgácsfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg sima liszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál rum
  • fél citrom reszelt héja
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A liszttel elkeverjük a cukrot és a citrom héját, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Kb. 30 percig pihentetjük.

Enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk, majd mindegyik közepét bevágjuk. Így is lehet hagyni, de az egyik csücskét át is húzhatjuk a lyukon.

Az olajat felforrósítjuk, majd középforróra visszavesszük és kisütjük a derelyéket.

Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk, lekvárral kínáljuk.