Forgács fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 csomag vanília
- 1 db tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 g élesztő
- 1 csipet só
- 2 cl rum
- 1 csésze étolaj
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a hozzávalókat, tojást, élesztőt, (kevés cukros tejben feloldva), sót, evőkanál tejfelt és egy kevés rumot.
Összegyúrom, cipóba formálom és félóráig hideg helyen pihentetem. Kinyújtom 3-4 mm vastagra, derelyevágóval hosszú csíkokat vágok belőle. A megforrósított olajba a tésztát belerakjuk és szép világos barnára sütjük. Kiszedem és vaníliás porcukorral megszórom.
Lekvárt adok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »