Florentin szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 18 dkg vaj vagy margarin
- 9 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
A mandulás krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 5 dkg méz
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg kandírozott gyümölcs (narancshéj, citromhéj, cseresznye)
- 15 dkg mandulaforgács
Díszítéshez:
- 10 dkg csokoládé + 2 ek olaj
Elkészítése:
Először az omlós tésztát készítem el. Gyorsan dolgozom, hogy a kéz melegétől a margarin ne olvadjon meg.
A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval, belemorzsolom az apróra felkockázott margarint. Hozzáadom a cukrot, tojást, vaníliás cukrot és gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Cipót formálok belőle, fóliába csomagolom és fél óráig hűtőben pihentetem.
A cukrozott gyümölcsöt ha nem elég apró, összevágom. A mézet, a cukrot, a habtejszínt és a vajat összeforralom, belekeverem a mandulát és a kandírozott gyümölcsöket. Félreteszem hűlni.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Sütőpapírból kivágok egy gáztepsi nagyságú lapot (az enyém 27×38 cm-es). Ráhelyezem a tésztát, betakarom egy másik sütőpapírlappal, és kinyújtom. A sütőpapírral együtt körbeszabom, majd ráhúzom a tepsire, a felső sütőpapírlapot eltávolítom.
Egyenletesen megkenem a mandulás keverékkel, és kb 10-15 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd vonalzó segítségével 2×5 cm-es darabokra vágom.
Felolvasztom a csokoládét, hozzáadom az olajat és a szeletek mindkét végét belemártom. Rácson hagyom megszáradni.
Tipp:
Hiába kerestem, nem találtam olyan kandírozott gyümölcsöt, amilyet az eredeti recept ír, ezért mediterrán mixet vettem. Ebben görög mazsola, ribizli, narancshéj és citromhéj van. Nagyon finom lett ezzel is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »