Florentin szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 18 dkg vaj vagy margarin
- 9 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
A mandulás krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 5 dkg méz
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg kandírozott gyümölcs (narancshéj, citromhéj, cseresznye)
- 15 dkg mandulaforgács
Díszítéshez:
- 10 dkg csokoládé + 2 ek olaj
Elkészítése:
Először az omlós tésztát készítem el. Gyorsan dolgozom, hogy a kéz melegétől a margarin ne olvadjon meg.
A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval, belemorzsolom az apróra felkockázott margarint. Hozzáadom a cukrot, tojást, vaníliás cukrot és gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Cipót formálok belőle, fóliába csomagolom és fél óráig hűtőben pihentetem.
A cukrozott gyümölcsöt ha nem elég apró, összevágom. A mézet, a cukrot, a habtejszínt és a vajat összeforralom, belekeverem a mandulát és a kandírozott gyümölcsöket. Félreteszem hűlni.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Sütőpapírból kivágok egy gáztepsi nagyságú lapot (az enyém 27×38 cm-es). Ráhelyezem a tésztát, betakarom egy másik sütőpapírlappal, és kinyújtom. A sütőpapírral együtt körbeszabom, majd ráhúzom a tepsire, a felső sütőpapírlapot eltávolítom.
Egyenletesen megkenem a mandulás keverékkel, és kb 10-15 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd vonalzó segítségével 2×5 cm-es darabokra vágom.
Felolvasztom a csokoládét, hozzáadom az olajat és a szeletek mindkét végét belemártom. Rácson hagyom megszáradni.
Tipp:
Hiába kerestem, nem találtam olyan kandírozott gyümölcsöt, amilyet az eredeti recept ír, ezért mediterrán mixet vettem. Ebben görög mazsola, ribizli, narancshéj és citromhéj van. Nagyon finom lett ezzel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »