Florentin szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 18 dkg vaj vagy margarin
- 9 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
A mandulás krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 5 dkg méz
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg kandírozott gyümölcs (narancshéj, citromhéj, cseresznye)
- 15 dkg mandulaforgács
Díszítéshez:
- 10 dkg csokoládé + 2 ek olaj
Elkészítése:
Először az omlós tésztát készítem el. Gyorsan dolgozom, hogy a kéz melegétől a margarin ne olvadjon meg.
A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval, belemorzsolom az apróra felkockázott margarint. Hozzáadom a cukrot, tojást, vaníliás cukrot és gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Cipót formálok belőle, fóliába csomagolom és fél óráig hűtőben pihentetem.
A cukrozott gyümölcsöt ha nem elég apró, összevágom. A mézet, a cukrot, a habtejszínt és a vajat összeforralom, belekeverem a mandulát és a kandírozott gyümölcsöket. Félreteszem hűlni.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Sütőpapírból kivágok egy gáztepsi nagyságú lapot (az enyém 27×38 cm-es). Ráhelyezem a tésztát, betakarom egy másik sütőpapírlappal, és kinyújtom. A sütőpapírral együtt körbeszabom, majd ráhúzom a tepsire, a felső sütőpapírlapot eltávolítom.
Egyenletesen megkenem a mandulás keverékkel, és kb 10-15 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd vonalzó segítségével 2×5 cm-es darabokra vágom.
Felolvasztom a csokoládét, hozzáadom az olajat és a szeletek mindkét végét belemártom. Rácson hagyom megszáradni.
Tipp:
Hiába kerestem, nem találtam olyan kandírozott gyümölcsöt, amilyet az eredeti recept ír, ezért mediterrán mixet vettem. Ebben görög mazsola, ribizli, narancshéj és citromhéj van. Nagyon finom lett ezzel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »