Hozzávalók:
A mandulás krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Először az omlós tésztát készítem el. Gyorsan dolgozom, hogy a kéz melegétől a margarin ne olvadjon meg.
A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval, belemorzsolom az apróra felkockázott margarint. Hozzáadom a cukrot, tojást, vaníliás cukrot és gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Cipót formálok belőle, fóliába csomagolom és fél óráig hűtőben pihentetem.
A cukrozott gyümölcsöt ha nem elég apró, összevágom. A mézet, a cukrot, a habtejszínt és a vajat összeforralom, belekeverem a mandulát és a kandírozott gyümölcsöket. Félreteszem hűlni.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Sütőpapírból kivágok egy gáztepsi nagyságú lapot (az enyém 27×38 cm-es). Ráhelyezem a tésztát, betakarom egy másik sütőpapírlappal, és kinyújtom. A sütőpapírral együtt körbeszabom, majd ráhúzom a tepsire, a felső sütőpapírlapot eltávolítom.
Egyenletesen megkenem a mandulás keverékkel, és kb 10-15 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd vonalzó segítségével 2×5 cm-es darabokra vágom.
Felolvasztom a csokoládét, hozzáadom az olajat és a szeletek mindkét végét belemártom. Rácson hagyom megszáradni.
Hiába kerestem, nem találtam olyan kandírozott gyümölcsöt, amilyet az eredeti recept ír, ezért mediterrán mixet vettem. Ebben görög mazsola, ribizli, narancshéj és citromhéj van. Nagyon finom lett ezzel is.