Flódnis tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 100 g darált mák
- 100 ml víz
- 1 ek édesítőszer
- citromhéj
- szilvalekvár (cukormentes)
- 100 g darált dió
- 100 ml víz
- 1 ek édesítőszer
- citromhéj
- zabpehelyliszt
- szilvalekvár (cukormentes)
- 3 alma (lereszelve)
- 1 ek édesítőszer
- citrom reszelt héja és leve
- fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (lekenéshez)
Elkészítése:
Elkészítjük a töltelékeket: a 100 ml vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
A diós tölteléket is így készítjük el, a 100 ml vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a diót, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni (ha nagyon híg lenne a töltelék, keverhetünk hozzá 1-2 evőkanál zabpehelylisztet).
A reszelt almát az édesítőszerrel (vagy cukorral), citromlével, citromhéjjal és a fahéjjal megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát három egyenlő részre osztjuk. Hosszában kisodorjuk mind a három részt.
Az első részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a diós tölteléket, felcsavarjuk. A második részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a mákos tölteléket, feltekerjük. A harmadik részt az almás töltelékkel töltjük meg, feltekerjük.
A három vékony tekercset egybefonjuk. Felvert tojássárgájával lekenjük, majd előremelegített sütőben készre sütjük.
Tipp:
Aki nem diétázik, készítheti cukorral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

