Flódnis tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 100 g darált mák
- 100 ml víz
- 1 ek édesítőszer
- citromhéj
- szilvalekvár (cukormentes)
- 100 g darált dió
- 100 ml víz
- 1 ek édesítőszer
- citromhéj
- zabpehelyliszt
- szilvalekvár (cukormentes)
- 3 alma (lereszelve)
- 1 ek édesítőszer
- citrom reszelt héja és leve
- fahéj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (lekenéshez)
Elkészítése:
Elkészítjük a töltelékeket: a 100 ml vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
A diós tölteléket is így készítjük el, a 100 ml vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a diót, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni (ha nagyon híg lenne a töltelék, keverhetünk hozzá 1-2 evőkanál zabpehelylisztet).
A reszelt almát az édesítőszerrel (vagy cukorral), citromlével, citromhéjjal és a fahéjjal megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát három egyenlő részre osztjuk. Hosszában kisodorjuk mind a három részt.
Az első részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a diós tölteléket, felcsavarjuk. A második részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a mákos tölteléket, feltekerjük. A harmadik részt az almás töltelékkel töltjük meg, feltekerjük.
A három vékony tekercset egybefonjuk. Felvert tojássárgájával lekenjük, majd előremelegített sütőben készre sütjük.
Tipp:
Aki nem diétázik, készítheti cukorral is.