Flamingó szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 4 ek porcukor
- csipet só
- 10 g szalalkáli
- 1 ek zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 császárkörte aroma ( 30 ml )
- kb 1 – 1, 5 dl tej
Krém :
- 6 dl tej
- 6 ek liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez és az egészet összegyúrjuk, annyi tejet adagolva még hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután 3 egyforma részre osztjuk.
A tésztát 20 x 30 – as lapokká kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán egyenként, 6 – 8 perc alatt megsütjük. ( a tetejét szurkáljuk meg villával )
A lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és a vaníliával kihabosítjuk majd a kihűlt lisztkrémmel csomómentesre keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.
A tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük. ( díszíthetjük akár habrózsával, vagy fehér csokoládé forgáccsal is )
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »