Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Flamingó szelet recept

Flamingó szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 4 ek porcukor
    • csipet só
    • 10 g szalalkáli
    • 1 ek zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 császárkörte aroma ( 30 ml )
    • kb 1 – 1, 5 dl tej

    Krém :

    • 6 dl tej
    • 6 ek liszt
    • 20 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez és az egészet összegyúrjuk, annyi tejet adagolva még hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután 3 egyforma részre osztjuk.

    A tésztát 20 x 30 – as lapokká kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán egyenként, 6 – 8 perc alatt megsütjük. ( a tetejét szurkáljuk meg villával )

    A lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és a vaníliával kihabosítjuk majd a kihűlt lisztkrémmel csomómentesre keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.

    A tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük. ( díszíthetjük akár habrózsával, vagy fehér csokoládé forgáccsal is )

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá