Flamingó szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Flamingó szelet

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 4 ek porcukor
  • csipet só
  • 10 g szalalkáli
  • 1 ek zsír
  • 1 tojás
  • 1 császárkörte aroma ( 30 ml )
  • kb 1 – 1, 5 dl tej

Krém :

  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez és az egészet összegyúrjuk, annyi tejet adagolva még hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután 3 egyforma részre osztjuk.

A tésztát 20 x 30 – as lapokká kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán egyenként, 6 – 8 perc alatt megsütjük. ( a tetejét szurkáljuk meg villával )

A lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és a vaníliával kihabosítjuk majd a kihűlt lisztkrémmel csomómentesre keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.

A tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük. ( díszíthetjük akár habrózsával, vagy fehér csokoládé forgáccsal is )