Fitness almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g tönkölybúzaliszt
- 15 g élesztő
- 80 ml sovány tej
- 30 g kókuszolaj (olívaolaj)
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek édesítőszer (stevia)
- 1⁄2 ek reszelt citromhéj
- só
Töltelék:
- 5 darab alma
- 1 ek folyékony édesítőszer
- 30 g mazsola vagy aszalt szilva
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 csipet chilipor
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A meleg tejben kevés édesítőszerrel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet mikróban átmelegítjük, majd átszitáljuk. A kész kovászt összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, olajjal, édesítőszerrel, reszelt citromhéjjal és pici sóval, majd sima tésztává gyúrjuk és 30 percet kelni hagyjuk. Az alma héját levágjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy lábasba tesszük.
Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt gyömbért és a csipet chilit, majd hagyjuk 2-3 percet párolódni. A tűzről levéve hozzákeverjük a mazsolát (darabokra vágott aszalt szilvát) és az édesítőszert. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát enyhén kiolajozunk, liszttel meghintünk. A megkelt tésztát kettéosztjuk, majd kisodorjuk.
A tésztát berakjuk a formába, megtöltjük és a másik tésztával befedjük. Lekenjük felvert tojássárgával majd villával megböködjük és forró sütőben kb 30-40 percet sütjük. Ha kihűlt a pite, felszeleteljük.
Tipp:
Finom kis almás pite kicsit egészségesebben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

