Fitness almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g tönkölybúzaliszt
- 15 g élesztő
- 80 ml sovány tej
- 30 g kókuszolaj (olívaolaj)
- 2 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek édesítőszer (stevia)
- 1⁄2 ek reszelt citromhéj
- só
Töltelék:
- 5 darab alma
- 1 ek folyékony édesítőszer
- 30 g mazsola vagy aszalt szilva
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 csipet chilipor
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A meleg tejben kevés édesítőszerrel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet mikróban átmelegítjük, majd átszitáljuk. A kész kovászt összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, olajjal, édesítőszerrel, reszelt citromhéjjal és pici sóval, majd sima tésztává gyúrjuk és 30 percet kelni hagyjuk. Az alma héját levágjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy lábasba tesszük.
Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt gyömbért és a csipet chilit, majd hagyjuk 2-3 percet párolódni. A tűzről levéve hozzákeverjük a mazsolát (darabokra vágott aszalt szilvát) és az édesítőszert. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát enyhén kiolajozunk, liszttel meghintünk. A megkelt tésztát kettéosztjuk, majd kisodorjuk.
A tésztát berakjuk a formába, megtöltjük és a másik tésztával befedjük. Lekenjük felvert tojássárgával majd villával megböködjük és forró sütőben kb 30-40 percet sütjük. Ha kihűlt a pite, felszeleteljük.
Tipp:
Finom kis almás pite kicsit egészségesebben.