Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom mákos sütemény recept

Finom mákos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 22 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek víz
    • 0,5 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 40 dkg darált mák
    • 35 dkg kristálycukor
    • 3 dl víz
    • 1 vaníliás cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 citrom leve kevés héja
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és 2 darab cipót formázzunk belőle , és betesszük a hűtőszekrénybe.

    A mákot egy edénybe öntjük és hozzáadjuk a k.cukrot a vizet, a vaníliás cukrot és ezzel sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadunk egyenként 3db tojás sárgáját, citrom levét és héját, 5 dkg olvasztott vajat és összekeverjük.

    Mikor meghűlt, akkor hozzákeverjük 3 tojás kemény habját. Az egyik tésztát kinyújtjuk és zsírozott lisztezett tepsibe fektetjük, erre ráborítjuk a mák masszát és elegyengetjük, majd befedjük a másik tésztával. (A széleit jól be kell nyomkodni!)

    A tetejét villával megszurkáljuk és mehet a sütőbe. Mikor megsült és kihűlt akkor porcukorral meghintjük és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!(tepsi 35x30cm)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá