Finom mákos sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek víz
- 0,5 csomag sütőpor
Töltelék:
- 40 dkg darált mák
- 35 dkg kristálycukor
- 3 dl víz
- 1 vaníliás cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 citrom leve kevés héja
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és 2 darab cipót formázzunk belőle , és betesszük a hűtőszekrénybe.
A mákot egy edénybe öntjük és hozzáadjuk a k.cukrot a vizet, a vaníliás cukrot és ezzel sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadunk egyenként 3db tojás sárgáját, citrom levét és héját, 5 dkg olvasztott vajat és összekeverjük.
Mikor meghűlt, akkor hozzákeverjük 3 tojás kemény habját. Az egyik tésztát kinyújtjuk és zsírozott lisztezett tepsibe fektetjük, erre ráborítjuk a mák masszát és elegyengetjük, majd befedjük a másik tésztával. (A széleit jól be kell nyomkodni!)
A tetejét villával megszurkáljuk és mehet a sütőbe. Mikor megsült és kihűlt akkor porcukorral meghintjük és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!(tepsi 35x30cm)