Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferdinánd tekercs recept

Ferdinánd tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 3 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • kevés cukor
    • 30 dkg liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál rumaroma

    A töltelékhez:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 3 dkg őrölt mandula
    • 3 dkg barna nádcukor

    A bevonathoz:

    • 1 dl meleg tej
    • 2 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt 3-4 evőkanál langyos tejben feloldott 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, a 3 tojássárgával, pici sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk, jól összedolgozzuk a vaníliás cukorral, és az aromával.

    Beledagasztjuk az olajat és langyos helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag, téglalap alakúra kinyújtjuk és rákenjük a 10 dkg vaj és 2 evőkanál porcukor habos keverékét.

    Megszórjuk a fele mennyiségű darált mandulával, majd feltekerjük, mint a bejglit és kétujjnyi darabokra vágjuk.

    Az így kapott csigákat vágott felületükkel lefelé, egy szilikonos lappal bélelt tepsibe rakjuk, majd hideg sütőbe téve félig megsütjük.

    Ekkor a csigákat a meleg tejben feloldott cukorral, szilikonecsettel megkenjük minden oldalról, és a maradék mandulával megszórjuk mindegyik tetejét. Ezután készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá