Ferdinánd tekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- kevés cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rumaroma
A töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg őrölt mandula
- 3 dkg barna nádcukor
A bevonathoz:
- 1 dl meleg tej
- 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 3-4 evőkanál langyos tejben feloldott 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, a 3 tojássárgával, pici sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk, jól összedolgozzuk a vaníliás cukorral, és az aromával.
Beledagasztjuk az olajat és langyos helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag, téglalap alakúra kinyújtjuk és rákenjük a 10 dkg vaj és 2 evőkanál porcukor habos keverékét.
Megszórjuk a fele mennyiségű darált mandulával, majd feltekerjük, mint a bejglit és kétujjnyi darabokra vágjuk.
Az így kapott csigákat vágott felületükkel lefelé, egy szilikonos lappal bélelt tepsibe rakjuk, majd hideg sütőbe téve félig megsütjük.
Ekkor a csigákat a meleg tejben feloldott cukorral, szilikonecsettel megkenjük minden oldalról, és a maradék mandulával megszórjuk mindegyik tetejét. Ezután készre sütjük.