Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferdinánd kalács recept

Ferdinánd kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1/2 kg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 3 dkg cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dkg só
    • tej (a gyúrhatósághoz)

    Krémhez:

    • 15 dkg puha margarin
    • 13 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • citromhéjreszelék
    • mazsola

    Locsoláshoz:

    • 1 dl tej
    • 8 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukorral és egy pici langyos tejjel felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojássárgával, a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel. (Lágyra kell gyúrni) Langyos helyen kelesztjük 1/2 órát.

    Téglalap alakúra, fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert krémmel. (A krémhez a margarint a cukrokkal, a citromhéjreszelékkel habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát.)

    Alulról felfelé, mint egy tekercset, feltekerjük. Feldaraboljuk kb 6 cm-es darabokra. Kikenünk olajjal egy kuglófformát vagy tortaformát, mint jelen esetben én is tettem (24 v. 26 cm-es), majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
    Állítva /nem szorosan/ beletesszük a tészta darabokat a formába. Ismét kelesztjük 1/2 órát.

    Meleg sütőben (200 fok) kezdjük a sütést, majd mérsékeljük. Félidőben a langyos, cukros, tejes keverékkel meglocsoljuk.

    Tipp:


    VIGYÁZZ! A kapcsos torta forma szivároghat alufóliát vagy tepsit tégy alá, ne csepegjen a sütőbe!! :)
    A Ferdinánd kalács készülhet, diósan, kakaósan és fahájasan is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá