Ferdinánd recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 50-60 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici só
Krém:
- 15 dkg puha margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola és reszelt citromhéj ízlés szerint
Locsolgatáshoz:
- 1 dl habtejszín
- 6 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy tálba kimérjük a tészta többi hozzávalót, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és hólyagos tésztává dagasztjuk. Konyha ruhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.
A krémhez a puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán/ kb. 1 cm vastag/, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és megszórjuk a mazsolával és a reszelt citrom héjjal. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd 1,5-2 cm-es darabokra felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, konyha ruhával lefedjük és 10 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sütjük, majd lelocsoljuk a cukros habtejszínnel, majd kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »