Ferdinánd recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 50-60 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - pici só
Krém:
- 15 dkg puha margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola és reszelt citromhéj ízlés szerint
Locsolgatáshoz:
- 1 dl habtejszín
- 6 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy tálba kimérjük a tészta többi hozzávalót, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és hólyagos tésztává dagasztjuk. Konyha ruhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.
A krémhez a puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán/ kb. 1 cm vastag/, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és megszórjuk a mazsolával és a reszelt citrom héjjal. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd 1,5-2 cm-es darabokra felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, konyha ruhával lefedjük és 10 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sütjük, majd lelocsoljuk a cukros habtejszínnel, majd kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »

