Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferdinánd recept

Ferdinánd
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dkg cukor
    • 50-60 dkg liszt
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • pici só

    Krém:

    • 15 dkg puha margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • mazsola és reszelt citromhéj ízlés szerint

    Locsolgatáshoz:

    • 1 dl habtejszín
    • 6 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.

    Egy tálba kimérjük a tészta többi hozzávalót, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és hólyagos tésztává dagasztjuk. Konyha ruhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.

    A krémhez a puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük.

    A megkelt tésztát, lisztezett deszkán/ kb. 1 cm vastag/, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és megszórjuk a mazsolával és a reszelt citrom héjjal. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd 1,5-2 cm-es darabokra felszeleteljük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, konyha ruhával lefedjük és 10 percig kelesztjük.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sütjük, majd lelocsoljuk a cukros habtejszínnel, majd kb. 15 perc alatt készre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá