Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Locsolgatáshoz:
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy tálba kimérjük a tészta többi hozzávalót, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és hólyagos tésztává dagasztjuk. Konyha ruhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.
A krémhez a puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán/ kb. 1 cm vastag/, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és megszórjuk a mazsolával és a reszelt citrom héjjal. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd 1,5-2 cm-es darabokra felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, konyha ruhával lefedjük és 10 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sütjük, majd lelocsoljuk a cukros habtejszínnel, majd kb. 15 perc alatt készre sütjük.