Ferdinánd

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Ferdinánd

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 50-60 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojássárgája
  • pici só

Krém:

  • 15 dkg puha margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola és reszelt citromhéj ízlés szerint

Locsolgatáshoz:

  • 1 dl habtejszín
  • 6 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.

Egy tálba kimérjük a tészta többi hozzávalót, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és hólyagos tésztává dagasztjuk. Konyha ruhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.

A krémhez a puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán/ kb. 1 cm vastag/, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és megszórjuk a mazsolával és a reszelt citrom héjjal. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd 1,5-2 cm-es darabokra felszeleteljük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, konyha ruhával lefedjük és 10 percig kelesztjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sütjük, majd lelocsoljuk a cukros habtejszínnel, majd kb. 15 perc alatt készre sütjük.