Felhő recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 5 dl tej
- 2 vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Tészta:
A vizet a zsírral felforraljuk, majd a liszttel addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. 15 percig állni hagyjuk, majd robotgéppel egyesével, alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
A masszából zsírozott tepsiben (kb 32*38 cm) két lapot sütünk 180 fokon (szép pirosra sütjük).
Krém:
A tejben a szokásos módon felfőzzük a pudingporokat, majd a margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk.
A krémet betöltjük a lapok közé. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és a vaníliás krémre simítjuk. Rátesszük a másik lapot és egy éjszakát állni hagyjuk.
Tipp:
A tejszínbe habfixálót mindig teszek. A tetejét csak kínáláskor porcukrozom, mert a hűtőben ráolvad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









