Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Felhő recept

Felhő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2,5 dl víz
    • 15 dkg zsír
    • 15 dkg liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 2 vaníliás pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Hab:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Tészta:

    A vizet a zsírral felforraljuk, majd a liszttel addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. 15 percig állni hagyjuk, majd robotgéppel egyesével, alaposan beledolgozzuk a tojásokat.

    A masszából zsírozott tepsiben két lapot sütünk (180 fokon szép pirosra sütjük.)

    Krém:

    A tejben a szokásos módon felfőzzük a pudingporokat, majd a margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk.

    A krémet betöltjük a lapok közé. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és a vaníliás krémre simítjuk. Rátesszük a másik lapot és egy éjszakát állni hagyjuk.

    Tipp:

    A tejszínbe habfixálót mindig teszek. A tetejét csak kínáláskor porcukrozom, mert a hűtőben ráolvad!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá