Felhő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 5 dl tej
- 2 vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Tészta:
A vizet a zsírral felforraljuk, majd a liszttel addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. 15 percig állni hagyjuk, majd robotgéppel egyesével, alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
A masszából zsírozott tepsiben két lapot sütünk (180 fokon szép pirosra sütjük.)
Krém:
A tejben a szokásos módon felfőzzük a pudingporokat, majd a margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk.
A krémet betöltjük a lapok közé. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és a vaníliás krémre simítjuk. Rátesszük a másik lapot és egy éjszakát állni hagyjuk.
Tipp:
A tejszínbe habfixálót mindig teszek. A tetejét csak kínáláskor porcukrozom, mert a hűtőben ráolvad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »