Felhő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 5 dl tej
- 2 vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Tészta:
A vizet a zsírral felforraljuk, majd a liszttel addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. 15 percig állni hagyjuk, majd robotgéppel egyesével, alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
A masszából zsírozott tepsiben két lapot sütünk (180 fokon szép pirosra sütjük.)
Krém:
A tejben a szokásos módon felfőzzük a pudingporokat, majd a margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk.
A krémet betöltjük a lapok közé. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és a vaníliás krémre simítjuk. Rátesszük a másik lapot és egy éjszakát állni hagyjuk.
Tipp:
A tejszínbe habfixálót mindig teszek. A tetejét csak kínáláskor porcukrozom, mert a hűtőben ráolvad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »