Felhő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 5 dl tej
- 2 vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Tészta:
A vizet a zsírral felforraljuk, majd a liszttel addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. 15 percig állni hagyjuk, majd robotgéppel egyesével, alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
A masszából zsírozott tepsiben két lapot sütünk (180 fokon szép pirosra sütjük.)
Krém:
A tejben a szokásos módon felfőzzük a pudingporokat, majd a margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk.
A krémet betöltjük a lapok közé. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és a vaníliás krémre simítjuk. Rátesszük a másik lapot és egy éjszakát állni hagyjuk.
Tipp:
A tejszínbe habfixálót mindig teszek. A tetejét csak kínáláskor porcukrozom, mert a hűtőben ráolvad!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »