Fekete-fehér linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 20 dkg zsír
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 2 teáskanál tejföl (ha szükséges)
- 1 evőkanál kakaópor
- lekvár vay dzsem az összeragasztáshoz
Elkészítése:
A finomlisztet elkeverjük a sütőporral, 1 csomag vaníliás cukorral, a sóval a, kristálycukorral , majd a zsírral és az egész tojásokkal is, majd j összegyúrjuk (ha szükséges adunk hozzá tejfölt is, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk).
Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe kakaóport gyúrunk, majd külön-külön kb fél centi vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A fehér tészta tetejét a vaníliás cukorral meghintjük, majd előmelegített sütőben kb 10 – 12 perc alatt szép világosra sütjük mindkét tésztát.
Sütés után a kakaós tészta tetejét lekvárral megkenjük és a fehér tésztát ráhelyezzük.
Másnapra tökéletesen megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










