Fekete-fehér linzer recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 20 dkg zsír
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 2 teáskanál tejföl (ha szükséges)
- 1 evőkanál kakaópor
- lekvár vay dzsem az összeragasztáshoz
Elkészítése:
A finomlisztet elkeverjük a sütőporral, 1 csomag vaníliás cukorral, a sóval a, kristálycukorral , majd a zsírral és az egész tojásokkal is, majd j összegyúrjuk (ha szükséges adunk hozzá tejfölt is, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk).
Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe kakaóport gyúrunk, majd külön-külön kb fél centi vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A fehér tészta tetejét a vaníliás cukorral meghintjük, majd előmelegített sütőben kb 10 – 12 perc alatt szép világosra sütjük mindkét tésztát.
Sütés után a kakaós tészta tetejét lekvárral megkenjük és a fehér tésztát ráhelyezzük.
Másnapra tökéletesen megpuhul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.