Fekete-fehér linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 20 dkg zsír
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 2 teáskanál tejföl (ha szükséges)
- 1 evőkanál kakaópor
- lekvár vay dzsem az összeragasztáshoz
Elkészítése:
A finomlisztet elkeverjük a sütőporral, 1 csomag vaníliás cukorral, a sóval a, kristálycukorral , majd a zsírral és az egész tojásokkal is, majd j összegyúrjuk (ha szükséges adunk hozzá tejfölt is, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk).
Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe kakaóport gyúrunk, majd külön-külön kb fél centi vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A fehér tészta tetejét a vaníliás cukorral meghintjük, majd előmelegített sütőben kb 10 – 12 perc alatt szép világosra sütjük mindkét tésztát.
Sütés után a kakaós tészta tetejét lekvárral megkenjük és a fehér tésztát ráhelyezzük.
Másnapra tökéletesen megpuhul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »