Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő kocka recept

Feketeerdő kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg cukor
    • fél dl meleg víz
    • fél dl olaj
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg liszt
    • fél dl tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja

    Krém:

    • 6 dl meggy vagy cseresznye befőtt leve
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 ek cukor
    • 15 dkg margarin
    • 1 ü meggy vagy cseresznye befőtt kimagozva

    Tetejére:

    • fél l habtejszín
    • 2 cs habfixáló

    Elkészítése:
    A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd lassan hozzákeverjük a vizet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet dolgozzuk bele, végül a tejet és a tojások kemény habját. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a befőtt levében elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd felfőzzük. Mikor még langyos kihabosítjuk a margarinnal.

    Összeállítás:
    Alulra tesszük a lapot, rásimítjuk a krémet, kirakjuk a befőtt felével, rá a tejszínhab, arra ismét cseresznye. A tetejére csokit lehet reszelni, vagy olvasztott csokoládét csorgatni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá