Fehércsokis zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 kanál tejföl
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citrom héja
A tetejére:
- 1 tábla fehér tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 2 kanál olaj
Elkészítése:
A margarint felolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojás sárgáját, majd kikeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatom, majd hozzáadom a liszthez a tojással együtt. Hozzáadom a tejfölt is, majd jól összedolgozom.
A tésztát 4 egyenlő részre osztom, majd az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Erre kenek lekvárt, majd megszórom dióval és cukorral.
Jöhet rá a következő lap, erre is dió és cukort, majd a harmadig lap, szintén dióval és lekvárral. A negyedik lappal befedem, majd 180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt, bevonom a fehér csokis mázzal. A csokit összetöröm, hozzáadom az olajat és a margarint, majd gőz felett megolvasztom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »