Fehércsokis zserbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 3 kanál tejföl
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citrom héja
A tetejére:
- 1 tábla fehér tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 2 kanál olaj
Elkészítése:
A margarint felolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojás sárgáját, majd kikeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatom, majd hozzáadom a liszthez a tojással együtt. Hozzáadom a tejfölt is, majd jól összedolgozom.
A tésztát 4 egyenlő részre osztom, majd az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Erre kenek lekvárt, majd megszórom dióval és cukorral.
Jöhet rá a következő lap, erre is dió és cukort, majd a harmadig lap, szintén dióval és lekvárral. A negyedik lappal befedem, majd 180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt, bevonom a fehér csokis mázzal. A csokit összetöröm, hozzáadom az olajat és a margarint, majd gőz felett megolvasztom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

