Fehércsokis zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 kanál tejföl
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citrom héja
A tetejére:
- 1 tábla fehér tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 2 kanál olaj
Elkészítése:
A margarint felolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojás sárgáját, majd kikeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatom, majd hozzáadom a liszthez a tojással együtt. Hozzáadom a tejfölt is, majd jól összedolgozom.
A tésztát 4 egyenlő részre osztom, majd az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Erre kenek lekvárt, majd megszórom dióval és cukorral.
Jöhet rá a következő lap, erre is dió és cukort, majd a harmadig lap, szintén dióval és lekvárral. A negyedik lappal befedem, majd 180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt, bevonom a fehér csokis mázzal. A csokit összetöröm, hozzáadom az olajat és a margarint, majd gőz felett megolvasztom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »