Fehércsokis isler és linzer egy tésztából recept

Hozzávalók:
- 28 dkg rizsliszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg vaj/margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- porcukor
A betöltéshez:
- baracklekvár
A bevonathoz:
- GM fehércsoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük, a tésztát 2 felé osztjuk, majd kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszúrjuk úgy, hogy minden másodiknak a közepét pici pogácsaszaggatóval kilyukasztjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük!
A lyukas karikákat porcukorral megszórjuk, a többire baracklekvárt halmozunk, végül összeragasztjuk. Kb 10 db linzerkarikánk lesz.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, kerek – pogácsa szaggatóval – kiszúrjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük! Majd baracklekvárral kettőt-kettőt összetöltünk.
Érdemes hagyni 1-2 órát pihenni, mielőtt a fehér csokival áthúznánk. 10 db isler lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »