Fehércsokis isler és linzer egy tésztából recept
Hozzávalók:
- 28 dkg rizsliszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg vaj/margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- porcukor
A betöltéshez:
- baracklekvár
A bevonathoz:
- GM fehércsoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük, a tésztát 2 felé osztjuk, majd kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszúrjuk úgy, hogy minden másodiknak a közepét pici pogácsaszaggatóval kilyukasztjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük!
A lyukas karikákat porcukorral megszórjuk, a többire baracklekvárt halmozunk, végül összeragasztjuk. Kb 10 db linzerkarikánk lesz.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, kerek – pogácsa szaggatóval – kiszúrjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük! Majd baracklekvárral kettőt-kettőt összetöltünk.
Érdemes hagyni 1-2 órát pihenni, mielőtt a fehér csokival áthúznánk. 10 db isler lett.