Fehércsokis isler és linzer egy tésztából recept

Hozzávalók:
- 28 dkg rizsliszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg vaj/margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- porcukor
A betöltéshez:
- baracklekvár
A bevonathoz:
- GM fehércsoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük, a tésztát 2 felé osztjuk, majd kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszúrjuk úgy, hogy minden másodiknak a közepét pici pogácsaszaggatóval kilyukasztjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük!
A lyukas karikákat porcukorral megszórjuk, a többire baracklekvárt halmozunk, végül összeragasztjuk. Kb 10 db linzerkarikánk lesz.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, kerek – pogácsa szaggatóval – kiszúrjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük! Majd baracklekvárral kettőt-kettőt összetöltünk.
Érdemes hagyni 1-2 órát pihenni, mielőtt a fehér csokival áthúznánk. 10 db isler lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »