Diós, mákos zserbó recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 citrom héja
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- kb 7 dl baracklekvár
- dió
- mák
- cukor
Tetejére:
- fehér vagy tejcsoki
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, majd felfuttatjuk. Miután felfutott, hozzáadjuk a tészta többi alapanyagát és jól összegyúrjuk. 4 részre osztjuk.
Egy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, kinyújtjuk az egyik lapot és beletesszük. Megkenjük lekvárral, majd cukros diót szórunk rá. Újabb lap, lekvár, cukros mák, lap, lekvár, cukros dió és végül az utolsó lappal befedjük.
180 fokra előmelegített kb 30 perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha már kezd barnulni a felső lap.)
A csokit felolvasztjuk a vízzel és az olajjal, majd a tésztára simítjuk. Szeletekre vágva tálaljuk.
A diót, mákot, cukrot nem szoktam mérni, megszórom annyival, hogy ellepje a lapokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »