Diós, mákos zserbó recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 citrom héja
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- kb 7 dl baracklekvár
- dió
- mák
- cukor
Tetejére:
- fehér vagy tejcsoki
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, majd felfuttatjuk. Miután felfutott, hozzáadjuk a tészta többi alapanyagát és jól összegyúrjuk. 4 részre osztjuk.
Egy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, kinyújtjuk az egyik lapot és beletesszük. Megkenjük lekvárral, majd cukros diót szórunk rá. Újabb lap, lekvár, cukros mák, lap, lekvár, cukros dió és végül az utolsó lappal befedjük.
180 fokra előmelegített kb 30 perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha már kezd barnulni a felső lap.)
A csokit felolvasztjuk a vízzel és az olajjal, majd a tésztára simítjuk. Szeletekre vágva tálaljuk.
A diót, mákot, cukrot nem szoktam mérni, megszórom annyival, hogy ellepje a lapokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

