Fakanalas süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók: (pohár = 2 dl )
Tésztához:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 pohár kristálycukor
- 1 pohár olaj
- 3 pohár liszt
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 3 dl tej
- pici reszelt citromhéj
Krémhez:
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 4 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál tej
- pici rum, vagy aroma
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 tk színes szórócukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kikeverjük,majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Kb. 15-20 perc alatt kész. Én 25x30cm-es tepsiben sütöm így is szép magas lesz.
Közben megcsináljuk a krémet, ami tulajdonképpen úgy készül, mint a csokimáz, csak ez hígabb lesz, szóval megolvasztjuk a hozzávalókat.
Aztán a megsült, de még forró tésztába fakanál végével sűrűn lyukakat csinálunk, és a megmelegített krémet óvatosan a lyukakba öntjük.
Annál jobb, minél jobban át van itatva.
Mivel a krém teljesen nem töltötte ki a lyukakat,így csokoládéval is bevontam.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam és a süteményre kentem
Tetejére kókuszreszeléket és színes cukrot szórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »