Fakanalas süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók: (pohár = 2 dl )
Tésztához:
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 pohár kristálycukor
- 1 pohár olaj
- 3 pohár liszt
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 3 dl tej
- pici reszelt citromhéj
Krémhez:
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 4 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál tej
- pici rum, vagy aroma
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 tk színes szórócukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kikeverjük,majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Kb. 15-20 perc alatt kész. Én 25x30cm-es tepsiben sütöm így is szép magas lesz.
Közben megcsináljuk a krémet, ami tulajdonképpen úgy készül, mint a csokimáz, csak ez hígabb lesz, szóval megolvasztjuk a hozzávalókat.
Aztán a megsült, de még forró tésztába fakanál végével sűrűn lyukakat csinálunk, és a megmelegített krémet óvatosan a lyukakba öntjük.
Annál jobb, minél jobban át van itatva.
Mivel a krém teljesen nem töltötte ki a lyukakat,így csokoládéval is bevontam.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam és a süteményre kentem
Tetejére kókuszreszeléket és színes cukrot szórtam.