Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-szilvás cobbler recept

Fahéjas-szilvás cobbler
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 mk fahéj
    • 10 dkg vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl habtejszín
    • csipet só

    A gyümölcsös réteghez:

    • 60 dkg szilva
    • 3 csapott ek étkezési keményítő
    • 2 ek barnacukor
    • 1-1 mk őrölt fahéj és szegfűszeg
    • 10 dkg darált dió + 1 ek cukor (ebből jut a tetejére is a szóráshoz!)

    Elkészítése:

    A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.

    Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük. Megszórjuk pár kanálnyi darált dió és cukor keverékével, majd a tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk.

    Nem baj ha nem érnek össze a gömbök, hiszen sütés közben úgyis megnőnek. Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük.

    Már langyosan is szeletelhető, de igazán hidegen finom, 1-2 órás hűtés után.

    Tipp:

    Öntet ötlet:

    • 2 ek mascarpone krém
    • 1,5 dl joghurt
    • 3 ek vaníliás porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    A hozzávalókat összekeverjük és a tetejére csorgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá