Fahéjas-szilvás cobbler

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fahéjas-szilvás cobbler

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 mk fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 dl habtejszín
  • csipet só

A gyümölcsös réteghez:

  • 60 dkg szilva
  • 3 csapott ek étkezési keményítő
  • 2 ek barnacukor
  • 1-1 mk őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 10 dkg darált dió + 1 ek cukor (ebből jut a tetejére is a szóráshoz!)

Elkészítése:

A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.

Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük. Megszórjuk pár kanálnyi darált dió és cukor keverékével, majd a tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk.

Nem baj ha nem érnek össze a gömbök, hiszen sütés közben úgyis megnőnek. Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük.

Már langyosan is szeletelhető, de igazán hidegen finom, 1-2 órás hűtés után.

Tipp:

Öntet ötlet:

  • 2 ek mascarpone krém
  • 1,5 dl joghurt
  • 3 ek vaníliás porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A hozzávalókat összekeverjük és a tetejére csorgatjuk.