Fahéjas rántott tejbegríz recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 30 dkg búzadara
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipetnyi só
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- a
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz csipetnyi cukor - olaj a sütéshez
Szóráshoz:
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tejet feltesszük forrni és folytonos keverés mellett beleszórjuk a darát. Felfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk és lefedjük. Ahogy kicsit kihűlt, elkeverjük benne a tojás sárgákat, a cukrot és a sót.
A masszát vizes gyúródeszkára terítjük kb. 2 cm vastagon és hagyjuk kihűlni.
Ekkor kockákra vágjuk és a kockákat egyenként bepanírozzuk, majd forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Rövid ideig! Fahéjas porcukorral meghintjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Tipp:
Lekvárral is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


