Fahéjas rántott tejbegríz recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 30 dkg búzadara
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipetnyi só
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- a
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz csipetnyi cukor
- olaj a sütéshez
Szóráshoz:
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tejet feltesszük forrni és folytonos keverés mellett beleszórjuk a darát. Felfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk és lefedjük. Ahogy kicsit kihűlt, elkeverjük benne a tojás sárgákat, a cukrot és a sót.
A masszát vizes gyúródeszkára terítjük kb. 2 cm vastagon és hagyjuk kihűlni.
Ekkor kockákra vágjuk és a kockákat egyenként bepanírozzuk, majd forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Rövid ideig! Fahéjas porcukorral meghintjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Tipp:
Lekvárral is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »