Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas rántott tejbegríz recept

Fahéjas rántott tejbegríz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 30 dkg búzadara
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipetnyi só
    • 1 evőkanál kristálycukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    A panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz csipetnyi cukor
    • olaj a sütéshez

    Szóráshoz:

    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 2 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A tejet feltesszük forrni és folytonos keverés mellett beleszórjuk a darát. Felfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk és lefedjük. Ahogy kicsit kihűlt, elkeverjük benne a tojás sárgákat, a cukrot és a sót.

    A masszát vizes gyúródeszkára terítjük kb. 2 cm vastagon és hagyjuk kihűlni.

    Ekkor kockákra vágjuk és a kockákat egyenként bepanírozzuk, majd forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Rövid ideig! Fahéjas porcukorral meghintjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

    Tipp:

    Lekvárral is nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá