Fahéjas rántott tejbegríz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fahéjas rántott tejbegríz

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 30 dkg búzadara
  • 2 db tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a tojáshoz csipetnyi cukor
  • olaj a sütéshez

Szóráshoz:

  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tejet feltesszük forrni és folytonos keverés mellett beleszórjuk a darát. Felfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk és lefedjük. Ahogy kicsit kihűlt, elkeverjük benne a tojás sárgákat, a cukrot és a sót.

A masszát vizes gyúródeszkára terítjük kb. 2 cm vastagon és hagyjuk kihűlni.

Ekkor kockákra vágjuk és a kockákat egyenként bepanírozzuk, majd forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Rövid ideig! Fahéjas porcukorral meghintjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Tipp:

Lekvárral is nagyon finom!