Fahéjas-omlós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 28-30 db kekszhez:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor (por)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk narancshéj (szárított, őrölt)
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1/2 csomag sütőpor
Hempergetéshez:
- 2-3 ek kristálycukor
- 1 ek őrölt fahéj
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a narancshéjjal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a barna porcukrot és a vaníliás cukrot (ízlés szerint porcukrot is tehetünk a tésztába) és a tojást.
Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk diónyi golyókat.
A kristálycukrot, és a fahéjat keverjük össze egy tányérba, majd a tésztagolyókat hempergessük meg benne.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire, helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a golyókat, majd villával nyomjuk le mindegyiknek a tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, helyezzük a kekszeket rácsra, majd hűtsük ki teljesen.
A keksz tésztája nagyon finom omlós, kívül pedig ropogós a fahéjas cukortól. A mézeskalács fűszerkeveréknek köszönhetően igazi karácsonyi aprósütemény, melyet hűvös helyen, hosszabb ideig tárolhatunk. Díszcsomagolásban pedig el is ajándékozhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »