Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas Fantan recept

Fahéjas Fantan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók  12 db-hoz:

    • 50 dkg liszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 5 dkg cukor
    • 1/2 kk só
    • 5 dkg vaj
    • 1 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Kenéshez :

    • 2,5 dkg olvasztott vaj
    • 1 kk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

    A tésztánkból nagy téglalapot nyújtunk. Megkenjük az olvasztott vaj és fahéj elegyével, majd hosszában derelye vágóval vagy pizza szeletelővel 5 egyenlő csíkra vágjuk.

    A csíkokat egymásra téve, most keresztbe 12 részre vágjuk és középen kicsit félbe hajtva, papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük.

    Pihentetjük őket úgy 15 percet. Egy kevés barna cukrot szórhatunk minden kis legyező tetejére( opcionális).

    Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben középső rácson, 15 perc alatt világosra sütjük.

    Tipp:

    Tipp . . .

    Lekvárba mártogattuk a sütiket, mert nagyon édes szájú társaság vagyunk.

    Vanília öntet is jó választás lett volna, ha az a volna ott nem volna :)

    A sütemény másnapos voltáról nem tudok nyilatkozni, mert azon melegében eltüntettük !

    Legközelebb kakaós és diós változatban is elkészítem, úgy is biztos fincsi lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá