Fagyi szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 csg sütőpor
A krémhez:
- 2 dl tej
- 3 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg porcukor
- 3 csg vaniliás cukor
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- reszelt csoki vagy tortadara
Elkészítése:
A tésztához a porcukrot a tojássárgájával habosra keverem. Hozzáadom a vizet, a diót, és a sütőporral elkevert lisztet, majd a 4 tojásból vert kemény habot. Előmelegített sütőbe tűpróbáig sütöm.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a kétféle cukorral egy kevés tejjel simára keverem, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre főzöm, és kihűtöm. Ha kihűlt egy margarint kihabosítok, és összekeverem a főzött krémmel. A kész krémet a kihűlt tészta tetejére kenem.
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött jó keményre verem, és a krém tetejére simítom. Tortadarával vagy reszelt csokival szórom meg a tetejét.
Tipp:
Jó ha egy napig áll, forró vízbe mártott késsel könnyű szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »