Extra diós sütemény recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 kanál liszt
- 2 kanál dióliszt
- 30 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tej
- 3,5 dkg pudingpor
- 4 ek cukor (én utólag cukroztam, de egyszerűbb belefőzni a pudingba, ha kevés + porcukrot lehet hozzá keverni)
- 4 cl konyak és kb
- kb 10 dkg darált dió (de ízlés szerint változtatható)
Elkészítése:
4 tojást kettéválasztottam, a sárgáját habosra kevertem, beletettem 1 cs. sütőport és a liszteket. A fehérjét 3/4-ig felvertem, beletettem a cukrot, és tovább vertem. Mivel az egész cukor bele került a fehérjébe, ezért sokkal krémesebb lett a hab, mint normál esetben!
Én általában sütőkeretet használok, valahogy azt jobban szeretem, így azt tetem most is. Előmelegített sütőbe tettem a tésztát, és vártam, hogy mi sül ki belőle… :)
A tojássárgáját a pudinggal és egy kis tejjel elkevertem, közben felraktam a tejet, s mikor a tej felforrt, beleöntöttem a pudingot, besűrűsödött, levettem a tűzről, hagytam kihűlni, majd miután teljesen kihűlt, belekevertem a diót és a konyakot is.
A piskótát kettévágtam, megkentem a krémmel.