Extra diós sütemény recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 kanál liszt
- 2 kanál dióliszt
- 30 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dl tej
- 3,5 dkg pudingpor
- 4 ek cukor (én utólag cukroztam, de egyszerűbb belefőzni a pudingba, ha kevés + porcukrot lehet hozzá keverni)
- 4 cl konyak és kb
- kb 10 dkg darált dió (de ízlés szerint változtatható)
Elkészítése:
4 tojást kettéválasztottam, a sárgáját habosra kevertem, beletettem 1 cs. sütőport és a liszteket. A fehérjét 3/4-ig felvertem, beletettem a cukrot, és tovább vertem. Mivel az egész cukor bele került a fehérjébe, ezért sokkal krémesebb lett a hab, mint normál esetben!
Én általában sütőkeretet használok, valahogy azt jobban szeretem, így azt tetem most is. Előmelegített sütőbe tettem a tésztát, és vártam, hogy mi sül ki belőle… :)
A tojássárgáját a pudinggal és egy kis tejjel elkevertem, közben felraktam a tejet, s mikor a tej felforrt, beleöntöttem a pudingot, besűrűsödött, levettem a tűzről, hagytam kihűlni, majd miután teljesen kihűlt, belekevertem a diót és a konyakot is.
A piskótát kettévágtam, megkentem a krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

