Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Extra diós sütemény recept

Extra diós sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 8 kanál liszt
    • 2 kanál dióliszt
    • 30 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál víz
    • fél csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tej
    • 3,5 dkg pudingpor
    • 4 ek cukor (én utólag cukroztam, de egyszerűbb belefőzni a pudingba, ha kevés + porcukrot lehet hozzá keverni)
    • 4 cl konyak és kb
    • kb 10 dkg darált dió (de ízlés szerint változtatható)

    Elkészítése:

    4 tojást kettéválasztottam, a sárgáját habosra kevertem, beletettem 1 cs. sütőport és a liszteket. A fehérjét 3/4-ig felvertem, beletettem a cukrot, és tovább vertem. Mivel az egész cukor bele került a fehérjébe, ezért sokkal krémesebb lett a hab, mint normál esetben!

    Én általában sütőkeretet használok, valahogy azt jobban szeretem, így azt tetem most is. Előmelegített sütőbe tettem a tésztát, és vártam, hogy mi sül ki belőle… :)

    A tojássárgáját a pudinggal és egy kis tejjel elkevertem, közben felraktam a tejet, s mikor a tej felforrt, beleöntöttem a pudingot, besűrűsödött, levettem a tűzről, hagytam kihűlni, majd miután teljesen kihűlt, belekevertem a diót és a konyakot is.

    A piskótát kettévágtam, megkentem a krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá