Extra diós sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 kanál liszt
  • 2 kanál dióliszt
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 4 tojás
  • 10 evőkanál víz
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 3,5 dkg pudingpor
  • 4 ek cukor (én utólag cukroztam, de egyszerűbb belefőzni a pudingba, ha kevés + porcukrot lehet hozzá keverni)
  • 4 cl konyak és kb
  • kb 10 dkg darált dió (de ízlés szerint változtatható)

Elkészítése:

4 tojást kettéválasztottam, a sárgáját habosra kevertem, beletettem 1 cs. sütőport és a liszteket. A fehérjét 3/4-ig felvertem, beletettem a cukrot, és tovább vertem. Mivel az egész cukor bele került a fehérjébe, ezért sokkal krémesebb lett a hab, mint normál esetben!

Én általában sütőkeretet használok, valahogy azt jobban szeretem, így azt tetem most is. Előmelegített sütőbe tettem a tésztát, és vártam, hogy mi sül ki belőle… :)

A tojássárgáját a pudinggal és egy kis tejjel elkevertem, közben felraktam a tejet, s mikor a tej felforrt, beleöntöttem a pudingot, besűrűsödött, levettem a tűzről, hagytam kihűlni, majd miután teljesen kihűlt, belekevertem a diót és a konyakot is.

A piskótát kettévágtam, megkentem a krémmel.