Eszter kocka recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 3 dkg keserű kakaópor
- 2 ek tortadara
- 0,5 dl olvasztott vaj
- 0,5 csomag sütőpor
Csokoládékrémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín
Gesztenyekrémhez:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 5 dkg vaj
- 12,5 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín
- 1 korty rum, vagy pár csepp rumaroma
Továbbá:
- babapiskóta
- feketekávé
- kakaópor
- porcukor
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg szinte fehér nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezt is jól elkeverjük benne.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a kakaóport és a tortadarát, keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, és óvatosan forgassuk a tésztába.
Sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe (gáztepsi) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben megfelezzük.
Csokikrém készítése:
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. Először a mascarponét keverjük a közben lehűlt olvasztott csokiba, majd a felvert habot is beleforgatjuk. Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
Gesztenyekrém készítése:
A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot. Sima, egynemű krémmé keverjük.
Összeállítás:
A piskóta egyik felére rákenjük a csokoládés krémet. A krémre feketekávéba mártogatott babapiskótákat sorakoztatunk (kb. 10-12 db). A piskótákra kenjük a gesztenyés krémet, majd lezárjuk a másik piskótalappal. Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet elkenjük.
Tetejét kakaóporral megszórjuk, majd sablon segítségével porcukorból mintát is szórhatunk rá. Hűtőben hagyjuk legalább 3-4 órát, hogy szépen összeálljon a süti, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »