Eszter kocka recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 3 dkg keserű kakaópor
- 2 ek tortadara
- 0,5 dl olvasztott vaj
- 0,5 csomag sütőpor
Csokoládékrémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín
Gesztenyekrémhez:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 5 dkg vaj
- 12,5 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín
- 1 korty rum, vagy pár csepp rumaroma
Továbbá:
- babapiskóta
- feketekávé
- kakaópor
- porcukor
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg szinte fehér nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezt is jól elkeverjük benne.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a kakaóport és a tortadarát, keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, és óvatosan forgassuk a tésztába.
Sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe (gáztepsi) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben megfelezzük.
Csokikrém készítése:
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. Először a mascarponét keverjük a közben lehűlt olvasztott csokiba, majd a felvert habot is beleforgatjuk. Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
Gesztenyekrém készítése:
A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot. Sima, egynemű krémmé keverjük.
Összeállítás:
A piskóta egyik felére rákenjük a csokoládés krémet. A krémre feketekávéba mártogatott babapiskótákat sorakoztatunk (kb. 10-12 db). A piskótákra kenjük a gesztenyés krémet, majd lezárjuk a másik piskótalappal. Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet elkenjük.
Tetejét kakaóporral megszórjuk, majd sablon segítségével porcukorból mintát is szórhatunk rá. Hűtőben hagyjuk legalább 3-4 órát, hogy szépen összeálljon a süti, majd szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »