Eszter kocka recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 3 dkg keserű kakaópor
- 2 ek tortadara
- 0,5 dl olvasztott vaj
- 0,5 csomag sütőpor
Csokoládékrémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín
Gesztenyekrémhez:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 5 dkg vaj
- 12,5 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín
- 1 korty rum, vagy pár csepp rumaroma
Továbbá:
- babapiskóta
- feketekávé
- kakaópor
- porcukor
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg szinte fehér nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezt is jól elkeverjük benne.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a kakaóport és a tortadarát, keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, és óvatosan forgassuk a tésztába.
Sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe (gáztepsi) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben megfelezzük.
Csokikrém készítése:
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. Először a mascarponét keverjük a közben lehűlt olvasztott csokiba, majd a felvert habot is beleforgatjuk. Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
Gesztenyekrém készítése:
A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot. Sima, egynemű krémmé keverjük.
Összeállítás:
A piskóta egyik felére rákenjük a csokoládés krémet. A krémre feketekávéba mártogatott babapiskótákat sorakoztatunk (kb. 10-12 db). A piskótákra kenjük a gesztenyés krémet, majd lezárjuk a másik piskótalappal. Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet elkenjük.
Tetejét kakaóporral megszórjuk, majd sablon segítségével porcukorból mintát is szórhatunk rá. Hűtőben hagyjuk legalább 3-4 órát, hogy szépen összeálljon a süti, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »