Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erzsó szelet recept

Erzsó szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg darált dió
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 3 ek tej
    • 1 citrom

    Krémhez:

    • 3 dl tejföl
    • 3 csapott ek finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 4 ek színes cukorka (tortadara)

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, amihez a sütőport hozzáadtuk.
    Ezután a zsemlemorzsát, a tejet és a citrom reszelt héját. Ezeket jól összekeverjük, majd a keményre felvert tojásfehérjét beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.

    A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverjük, sűrű krémet főzünk belőle. Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük.

    A habtejszínt a habfixálóval felverjük, a krémre kenjük, színes tortadarával megszórjuk és szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá