Erzsó szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 ek tej
- 1 citrom
Krémhez:
- 3 dl tejföl
- 3 csapott ek finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 4 ek színes cukorka (tortadara)
Elkészítése:
A tojás sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, amihez a sütőport hozzáadtuk.
Ezután a zsemlemorzsát, a tejet és a citrom reszelt héját. Ezeket jól összekeverjük, majd a keményre felvert tojásfehérjét beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverjük, sűrű krémet főzünk belőle. Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A habtejszínt a habfixálóval felverjük, a krémre kenjük, színes tortadarával megszórjuk és szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.