Erzsó szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 ek tej
- 1 citrom
Krémhez:
- 3 dl tejföl
- 3 csapott ek finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 4 ek színes cukorka (tortadara)
Elkészítése:
A tojás sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, amihez a sütőport hozzáadtuk.
Ezután a zsemlemorzsát, a tejet és a citrom reszelt héját. Ezeket jól összekeverjük, majd a keményre felvert tojásfehérjét beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverjük, sűrű krémet főzünk belőle. Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A habtejszínt a habfixálóval felverjük, a krémre kenjük, színes tortadarával megszórjuk és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »