Erzsó szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 ek tej
- 1 citrom
Krémhez:
- 3 dl tejföl
- 3 csapott ek finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 4 ek színes cukorka (tortadara)
Elkészítése:
A tojás sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, amihez a sütőport hozzáadtuk.
Ezután a zsemlemorzsát, a tejet és a citrom reszelt héját. Ezeket jól összekeverjük, majd a keményre felvert tojásfehérjét beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverjük, sűrű krémet főzünk belőle. Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A habtejszínt a habfixálóval felverjük, a krémre kenjük, színes tortadarával megszórjuk és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »